2016. július 26., kedd

Miattad befejezés

Sziasztok!
TEgnap megírtam a Miattad vázlatos befejezését, itt is van, csemegézzetek, valamint az első 3 megírt fejezet is olvasható. Az epilógus holnapra illetve csütörtökre várható, de igyekszem kitenni holnap!
Jó olvasást.
-          Beetee csodaíjat tervez Glimmernek, hasonlót mint Katnissnek, annyi a különbség, hogy nem reagál a hangra, csak összezsugorodik, ha megnyomnak rajta egy gombot.

-          Folyamatosan forgatják  a propagandafilmeket, kiképzés közben is, hogy az emberek lássák: a szikra felkészült a harca.

-          Rambinnal és Johannával készül, de Johanna és Glimmer még mindig nincsenek jóban. Rambin kioktatja, hogy Aspen és a többiek érdekében meg kellene békülniük. Glimmer belátja, és kibékülnek Johannával.

-          A Nyolcadik Körzetbe mennek forgatni, hogy beálljanak harcolni (erről remek vágóképek készülnek) de eszükbe jut, hogy beugorhatnának egy közeli Kórházba a sebesültekhez. A két helyszínen készült felvételeket összevágva megalkotják az Értünk c. profit.

-          Aspen interjúját közvetlenül ezután leadják, Glimmer sürgeti Underhadet, hogy menték ki a Kapitóliumban raboskodókat, de ő hallani sem akar erről egyelőre.

-          Szépen lassan melléjük állnak a Körzetek. Glimmert az Első Körzetbe megy, ahol beszédet tart, de Snow megtudja, hogy ott van, és bombázókat küld rájuk. Az emberek azonban összefognak és tüzelni kezdenek a légpárnásokra: Glimmer ezt viszont már csak a repülőből látja, amiben ül, Carlával, Cashmere-el és Glossal, és a többi bajnokkal együtt az Elsőből.

-          Minden Körzetből a Tizenharmadikba viszik a bajnokokat, hogy készítsenek egy közös propaganda filmet, egyedül a Második Körzet bajnokai hathatatlanok, őket nem tudják rávenni, úgy, ahogy a körzet támogatását sem.

-          Underhand reménykedik, hogy a későbbiek folyamán még melléjük áll a körzet, de nem késlekedhetnek a bevetéssel.

-          Annie is menni akar, de senki sem egyezik bele.

-          Glimmer, Johanna, Rambin, Haymitch, Boggs, Cressida,Eady, Donald és Ronald az osztaguk, akikkel együtt menetelnek a Kapitólium utcáin.

-          Az indulás előtti estén Glimmer meg próbája előidézni Marvel szellemét, de sikertelenül. Könnyekben tör ki.

-          „ – Marvel – motyogom magam elé. – Ha hallasz engem ott, ahol vagy most. Bárhol is legyen az hely. Jó lenne, ha szólnál a nagyfőnöknek, hogy elkellene a segítsége.”

-          Glimmer saját kezűleg szeretné kiszabadítani az öccsét, de Underhand nem akar erről hallani,azonban az osztagának beszámol a tervéről.

„- Megmentem Aspent. Történjék bármi, veletek, nélkületek, de én elmegyek, ha kell a tulajdon kezemmel fojtom meg Snowt, vagy fenyítem meg, hogy vezessen el hozzájuk. Nem számít, mit mondatok, úgy sem fogom hagyni, hogy elrángassatok a harcmezőről – mondom kifulladva, izzadt hajam az arcomba lóg. Egy pillanatig szavaim a levegőben lógnak, azután Johanna megveregeti a vállamat.

-          Jól van, szöszi. Én megyek veled. ű

-          Én is – teszi hozzá Rambin. – Ott van Finnick.

-          És Prim, meg Gale. – lép mellénk Haymitch. -  Nem veszíthetem el őket is.

Itt állunk, egy csapatnyi bajnok, vagy legalábbis, valamennyink megjárta az arénát, szemben azokkal, akik eddig csak hírből ismerik az igazi rettegést. Nekünk nincs veszíteni valónk, mi azokhoz masírozunk, akiket elveszthetünk, ha nem cselekszünk gyorsan. Ha megölik őket, akár átbillenhet a mérleg túl pontjára a serpenyő. Képes lennék úgy harcolni, ha Aspen az életét vesztené? Vagy úgy lennék igazán kiszámíthatatlan, aki mindent fel tud áldozni a gyilkolás reményében?

Egyöntetűen Boggsra nézünk, az osztagparancsnokunkra. Övé a döntő szó.

-          Induljunk – adja ki az ukázt. Semelyikünk sem ellenkezik.”

-          Az egyik pod miatt hasadékként megnyílik a föld, közel a szélső negyed végéhez, Cressida mindent megpróbál, hogy kihúzza Eady-t, de nem sikerül neki.

 Hatalmas ugrással próbálok átkerülni a szakadék egyre bővülő száján, és elönt a deja vu. Az arénában is volt hasonló élményem, de akkor Marvel ott volt velem, és segített. Most nincs senki, akire támaszkodhatnék. Átlendülök, megvetem a lábamat a hideg földön, és levegő után kapkodok. Nem sokon múlott, hogy a szakadék alján végezzem. Hatalmas sikoltás hasít a levegőbe, Cressida pedig eszeveszetten kiáltozik utána. Mikor körbenéznek, látom csak, hogy Eady nincs sehol- pontosabban, ő nem volt olyan szerencsés, mint én.”

-          Az arcuk mindenhol ott van, álruhákba bújnak, hogy megtévesszék az embereket, és bejutnak a palotába, amit a lázadók már ostromolnak. Boggsot lelövik, amikor a verandán akarnak felfutni. Glimmer teljesen lefagy, Johanna rángatja el onnan őket.

-          A lázadók nem állnak túl jól, ekkor érkezik az erősítés:  rengeteg ember, a lázadók ruhájában indul a Palota ostromára, elől Enobaria és Brutus vezetésével.

„Nem bírom levenni a tekintetem Boggs ernyedt testéről, de Johanna megragadja a karomat, és csak Rambin kiáltásaira kapom a csatatér felé a fejemet. Több száz ember rohan géppuskával a kezében. Megpillantom Enobaria vámpír fogait, Brutus hatalmas testét. Elönt a hála érzése. De nem állhattunk meg, most, mikor oly közel voltunk a testvérem kiszabadításához.”

-          Haymitch vezeti a csapatot, de egy békeőr leüti, akit aztán Donald lelövi. Kis harcba keverednek három békeőrrel, elküldik Rambint, Glimmert és Johannát, hogy keressék meg a foglyokat, addig Haymitch, Donald, Ronald és Cressida tartja a frontot.

-          A pincerendszer legalján találják meg a foglyokat, és az őket őrző békeőröket.

-          „A szívem hevesen kalapál, miközben próbálkozom tisztán gondolkodni. De nem sikerül, így nem is én állok elő a minket megmentő ötlettel.

-  Johanna és én eltereljük a figyelmüket. Úgy is ketten vannak – suttogja szigonyát markolászva Rambin. – TE pedig kiszabadítod őket. ha minden jól megy, úgy is egy kettőre végzünk velük.

Mindketten bólintunk. Johanna kiveszi az övéből a négy balta egyikét, és elhajítja. Pontosan a ét békeőr közé áll, levágva a láncot, ami a cella ajtaját biztosítja. Legalábbis az egyikét.  Rambin csatakiáltással ront a meglepett békeőrök felé, és kiüti szigonyával az egyik kezéből a puskát. Én egyszerre lódulok meg Johannával, hogy amíg ők elcsalják onnan őket, ki tudjam menekíteni a foglyokat. Kihúzom a baltát a falból. Nagy nehezen kinyitom az ajtót, és megpillantok két ernyedt testet.

Finnick és Gale fekszik velem szemben. Oda guggolok Finnick mellé, ellenőrzöm a pulzusát. Megnyugszom, amikor rájövök, hogy csak alszik. Felébresztem. Réveteg tekintettel mered rám. Tényleg csak árnyéka annak a fiúnak, akit ismertem. Lesújtok mellé a baltámmal, ezzel eltörve a láncát.

-          Köszönöm – suttogja, de alig bír lábra állni. Gale-lel is elvégzem az iménti műveletet, de vele sem járok nagyobb sikerrel, talán annyival, hogy elmondja, Aspen és Prim a szomszédos helységben raboskodnak. Megígérem, hogy visszajövök hozzájuk. Johanna és Rambin remekül eljátszadoznak a békeőrökkel, de nem sikerült megölniük őket. Kiveszek egy nyilat a tegezemből, az idegre illesztem, de mielőtt elengedhetném, tompa ütést érzek a tarkómon.”

-          Glimmert leütötte egy másik békeőr, de ezután nem sokkal megjelennek a lázadók. Mindenkit biztonságban elszállítanak.

-          Glimmer aznap este ébred a 13-ban. Mindent elmondanak neki. Aspen, Prim, Gale, Finnick állapota stabilizálódik, Johanna és Rambin kisebb sérülésekkel megúszták, Donald és Ronald azonban életét veszítette a békeőrökkel folytatott csatában. Cressida kis híján elvérzett, de Haymitch az ujját a sebbe nyomva csillapított a vérzést, amíg a felcserek oda nem értek.

-          A tárgyalások hamar véget érnek, Snow-t és a csatlósait kivégzik.

-          Egy hónap múlva, Glimmer és Aspen hazatérhet az Első Körzetbe, de Glimmer nem akarja otthagyni az érvén maradt Primet. Az anyukája végzett magával, amikor megtudta, hogy Prim megy a 75. Viadalra. Felajánlja, hogy hazamehet velük, de a kislány nem akar: Gale, a testvérei és az ő édesanyjuk marad a családja. Glimmer megígéri, hogy sokszor meglátogatja őket és ha arra járnak, ők is ugorjanak be hozzájuk.

-          Cashmere meghalt a harcban, úgy ahogy számos más bajnok is, Gloss viszont hazatér velük. Az Első Körzetben is nagy pusztítást végzett a háború, rengeteg házat porig romboltak a bombák, a hullák pedig mindenhol ott hevernek.

-          „Nem sok kell hozzá, hogy át essek egy élettelenül fekvő testen, de Gloss megragadja a karomat. Felnézek, de előtte akaratlanul is megláttam az arcát, amiből igaz nem sok maradt, de felismerem Acacia arcát, aki helyett önként jelentkeztem a 74. Éhezők Viadalára.”

-          Aspen és Glimmer a Győztesek Falujában álló házhoz mennek. Nem esett komolyabb baja, de ráfér a tatarozás.

-          Carla másnap érkezik, Glimmer számára egyértelmű, hogy hozzájuk költözik: Carla elveszítette a szüleit és a bátyját.

-          Rambin, Finnick és a kismama Annie látogatását teszi náluk néhány hónappal később. Aspen rácsodálkozik, hogy mekkora lett Annie pocakja. Odaadják az esküvői meghívót.

-          Fél évvel később Aspen és Glimmer ellátogat a Tizenkettedikbe, Gale-hez és a többiekhez. Aspen hegei nem múltak el teljesen, talán soha nem is fognak, Prim arca viszont sokat szépült az elmúlt időszak alatt: haja újra csillogni kezdett. Aspen megöleli a lányt, Glimmer legnagyobb meglepetésére.

-          „ Aspen rohanni kezd a lány felé, Prim szintén megiramodik felé és egymás karjaiba ugranak. Aspen puszit nyom Prim arcára.

Na, tessék. Everdeenéket és Petersonákat összehozta a Viadal. Elmosolyodom”

-          Johannával tartják a kapcsolatot, találkoznak Finnick és Annie esküvőjén. Johanna nem hazudtolta meg magát, farmerban és pólóban érkezett az eseményre.

EPILÓGUS KÖVETKEZIK

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Elolvastam a Miattad részleteit, és meg kell hogy mondjam, eszméletlenül tetszettek! Szerintem ebből is egy tök jó sztori lett volna, szép lezárása a trilógiának. Ugye mondtad, hogy sok időtelt el A szikra végének és a Miattadnak a megírása között. Nem tudom, hogy látod, de szerintem ez idő alatt is sokat fejlődtél :)
    Tetszik, hogy Coin helyett egy új karaktert hoztál egy képbe. Olyan vicces volt elképzelni, hogy a kis 150 centis elnökasszony megijeszti Glimmert :D Egyébként szimpatikus nőnek tűnt, a fekete szeméről való leírásod nagyon megfogott, magam előtt láttam az egészet, és huhh... Kicsit ijesztő lehetett Glimnek :D Seneca és Cinna halálát sajnálom, de legalább Antonion túlélte. Viszont valamit nem értek: Sirius bem akadt ki, higy meghalt a bátyja? Mondjuk, az is igaz, hogy valószínűleg ezt nen akarta kimutatni. Glimmer beszédét imádtam, nagyon jól kitaláltad! Eady-t kedveltem a legjobban a saját karaktereid közül, nagyon jófejnek tűnt azzal a beszólásával, meg hát igazat is adtam neki. A forradalom tényleg nem a szépségről szól. Sajnálom, hogy ilyen csúnya halált érdemelt. Amúgy őt ilyen badass karakternek tervezted? És ő lány, ügye? xd
    Aspen szemszögét zseniálisan megírtad! Te jó ég, csak ámultam és bámultam! Úgy sajnáltam szegényeket :( Hülye Snow! Gondoltam, hogy Finnick hősiesen állja majd a kinzásokat, bármit is terjesztettek róla. De az milyen durva volt már, hogy egymás szeme láttára kínozták meg őket :'(
    Ez a bejegyzés is nagyon tetszett, jó látni, hogy mennyit foglalkoztál a történettel :) Tudod, a legtöbb trilógiában azt bírom a legjobban, hogy ha valakit/valamit megemlítenek az elején, azt a végén is felhozzák, mint ahogy te se feledkeztél meg Carláról, vagy Acaciáról. (Neki még a nevére se emlékeztem) Bár szegeny Glimmernek így csak nehezítetted a sorsát :/ Cashmere-t nagyon sajnáltam, még ha nem is tartozott a kedvenceim közé. Ezek után Gloss-t se irigylem, egy éven belül mindkét húgát elvesztette :( Remélem, az epilógusbólajd kiderül, hogy alakult a sorsa. Szurkolok neki, hogy boldog legyen ;)
    A szakadékos rész milyen durva lehetett már Glimmernek :O
    Aspen és Prim!!! *.* Haha, tudtam, hogy ezek között lesz valami! Mondjuk, ez pont így jó, hogy csak megpuszilták egymást, de olyan aranyosak lehettek és waaaa... Prispen<3
    Örülök, hogy megmaradtak a régi kapcsolatok, és végre Finnick és Annie is elnyerték a jól megérdemelt boldogságot :) Johanna meg tényleg nem hazudtolta meg önmagát :'DD
    Szóval, remekül felépítetted a sztorit, durván jó fantáziád van*.* Kíváncsian várom az epilógust :)
    Puszi, Maja<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia:)
      Hát, ha láttad volna azt a 150 centis asszonyt, lehet te is megijedtél volna, elég érdekesre sikerült, legalábbis a fejembe :D Senatus (rá gondoltál szerintem) nem állt olyan szoros kapcsolatban Senecával, persze fájt neki, de a Játék és a forradalom volt neki az elsődleges.
      Igen, Eady lány :D
      Köszönök mindent, nagyon hálás vagyok neked, és a többi bloggernke, akik támogattak :)
      Primről és Aspenről pedig további fejlemények derülnek ki az epilógusban :)
      Lauren W.

      Törlés