2015. november 19., csütörtök

Már csak öten vannak

Hölgyeim és uraim, igen, eljutottunk ide is! A 74. Éhezők Viadalának egyik csúcspontjához. Voltak, akik már az elején elbuktak, voltak, akik mindvégig bátran harcoltak, de olyanok is, akik a halált tartották az egyetlen kiútnak. De vannak, akik még most is harcolnak. Kitartóan, éjt - nappalá téve kűzdenek, az élet-halál harcban. Öt bátor harcos. A legjobb öt, azaz az élmezőny, ahonnan bárki kikerülhet bajnokként! De ki lesz az? Az elátkozott szerelmesek a Tizenkettedikből? A furcsa páros az Első Körzetből, esetleg Thresh a Tizenegyedikből? Nos, kedves nézők, ez egyenlőre rejtély, bár érzem, hogy mindannyian nagyon kíváncsiak. Szeretnék megtudni, jó Kiválasztottra fogadtak-e. Ezt csak egy módon tudhatják meg: itt maradnak velünk, minden egyes adáson rajta tartják a szemüket, hogy biztosan tudják, hogy kedvencük életben van-e még.
Rengeteg statisztikát vontunk le, szavazást indítottunk, a Kiválasztottak esélyeiről, és így áll a lista:
Ötödik helyen, 6780 szavazattal, Peeta Mellark, a Tizenkettedik Körzet Kiválasztottja.
Negyedik helyen, 6799 szavazattal Thresh Freewall a Tizenegyedik Körzet Kiválasztottja. Harmadik helyen, 7836 voksal, Marvel Brooker, az Első Körzet Önkéntese.
Második helyen...Ó, történt egy apró módosítás, utólag jóvá hagytunk három szavazatot. Így az első helyen, 9040 szavazattal fej-fej mellett, Katniss Everdeen, a Tizenkettedik Körzet Kiválasztottja, és Glimmer Peterson az Első Körzet Önkéntese. Micsoda izgalmak. Micsoda izgalmak! Az események olyan gyorsan követik egymást, hogy magam is alig bírom követni. Már meginterjúvoltuk a még élő játékosok családtagjait, mind nagyon bízik a gyermekük sikerében, bár egyesek igazságtalannak tartják a Kapitólium hirtelen döntését arról, hogy egy bajnok helyett idén kettőt avatunk. Szerintük ugyanis nem tisztességes azokkal, akiknek már nem él a körzettársa, mert ők végig ellenségként tekintettek egymásra, míg a Tizenkettesek, és az Egyesek nem. Mi természetesen nem kérdőjeleztük meg Seneca Crane döntését, hiszen ő a Főjátékmester, hiszen ez az amitől izgalmas a játék: a változatosság, a rugalmasság. Vajon mit találhat még ki, a mi Játékmestereink vezetője? Megkérdeztük őt is, de nem nyilatkozott, amit egy részről meg is értünk, hiszen hová tűnne akkor az izgalom, a titokzatosság? Az izgalom mindenek felett.
Megannyi ember, megannyi vélemény. Mit gondolhat egy szerény, Kapitóliumi polgár erről az egészről? Mind teljesen oda van érte, egy évben két szerelmes párt is hozott nekünk a sors. Egy év. Két szerelmes pár. Öt Kiválasztott. Két bajnok. Az izgalmakban egyáltalán nem szenvedünk hiányt.
Seneca Crane és társai páratlan Viadalt hoztak nekünk össze, ebben mindnyájan biztosak vagyunk. Miért is kételkednénk, hiszen ő immáron harmadik éve Főjátékmester. Megtarthatta volna a pozícióját, ha lankadni hagyja a nézők lelkesedését?
Tudni illik, hogy ez nem így van, én is ezért vagyok még mindig itt, mert fokozom a feszültséget, és az izgalmakat. Annyiszor szerepelt az izgalom szó, a kis monológomba, hogy az már egyáltalán nem izgalmas!
Kukkantsunk inkább vissza az Arénába.
Vajon Glimmer Peterson és Marvel Brooker őszintén éreznek egymás iránt, vagy csak kampány-fogást láttak a dologban? Ugyanez a kérdés Katniss Everdeen és Peeta Mellark kapcsolata között. Mi a céljuk ezzel? Sokak arra gondolnak, hogy hazugságra építik a kapcsolatukat. De ebből mennyi az igaz? Kétség sem férhet hozzá, hogy ezt, csak is az egyik pártól fogjuk megtudni, még pedig a bajnok párostól. Tartsanak velünk legközelebb is, itt a Capitol TV-ben, ahol ismét kielemezzük majd a viselkedéseket. Mindent, mindent, mindent amit a Viadal hoz. Ceasar Flickermant hallották, köszönöm a figyelmet!

Halihó mindenkinek. Mint láthattátok, most nem új résszel érkeztem, hanem egy kitekintővel. Habár rövidre sikeredett, nekem akkor is nagyon a szívemhez nőtt, remélem sikerült jól átadnom Ceasart :) Sajna, a hétvégére csak ennyi olvasnivalóval készültem nektek, de remèlem tetszett :)
Puszi,
Lauren W.

4 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nekem tetszett :)
    Igazság szerint nem tudtam elképzelni, hogyan fogod leírni Caesar gondolatait, de ötletes megoldás volt, hogy gyakorlatilag a nézőkhöz beszélt :)
    És hogy Glimmer és Katniss fej-fej mellett haladnak... Wow! Ezzel megleptél, azt hittem, nem ilyen szoros az állás. De persze ez még izgalmasabb :)
    A másik, hogy sokan sejtik, hogy a Katniss-Peeta kapcsolat hazugságra épül. Érdekes, bár én azt hittem, hogy a kapitóliumiak mind olyan befolyásolhatók, hogy nem szúrták ki a dolgot. De egyébként jó feltételezés.
    Szuper volt ez a rész, ügyesen megfogalmaztad! Örülök, hogy kicsit betekintést nyerhettünk a fővárosiak életébe, ahogy a Viadalhoz viszonyulnak.
    Alig várom a folytatást!
    Puszi: Maja

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :)
      A helyzet az, hogy az lemaradt, hogy az ötlet nem teljes mértékben saját. A Prim's Storyban is volt egy hasonló rész, de a többi, az teljes mértékben saját, ami a fejezetben volt.
      A helyzet az, hogy Ceasar mindent csak feltételez, szóval nem tudják biztosra, hogy mit érezhetnek a párok. De szerintem Katniss-Peeta páros románcát előbb elhiszik, mint a Glimmer-Marvel félét.
      Köszönöm szépen, örülök, hogy örülsz :)
      Puszi,
      Lauren W.

      Törlés
  2. Szia!
    Hát ez rohadt jó lett! :O Az igazat megvalva nem gondoltam volna, hogy ilyen jól letudod írni. Nehogy félre értsd nem az írói tudásodat vonom kétségbe vagy ilyesmi (Hu de értelmes... :D ) hanem Ceaser szemszögéből nagyon nehéz írni! De te ezt is nagyon jól megoldottad! Nagyon tetszett ez a 'rész'! ^^
    Sziaaa
    ui.:"Annyiszor szerepelt az izgalom szó a kis monológomban, hogy az már egyáltalán nem izgalmas." :"DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :)
      Örülök, hogy tetszett, és igen, nem volt egyszerű Ceasar őrült stílusát átadni úgy, hogy nem írhattam le, mit csinál éppen.
      Köszönöm! :)
      Puszi,
      Lauren W.

      Törlés